Loading...

Saună

Relaxare fizică și mentală
Acasă / Servicii / Saună
Baza Sportiva ROT

Baza Sportivă ROT vă pune la dispoziție 4 saune finlandeze cu finisaj din pin scandinav. Acestea au o capacitate de 5, respective 3 persoane și sunt dotate cu pietre naturale din rocă vulcanică, ce furnizează o energie termică distribuită egal pe toată suprafața incălzitorului de saună.

Sauna finlandeză este o încăpere construită din lemn, în interiorul căreia se află aer fierbinte (70-90° C) și uscat. Umiditatea relativă a aerului din saună este foarte mică: 10-20% – din acest motiv se și numește saună uscată. În momentul când sauna este pregătită şi aerul uscat a urcat la o temperatură de aproximativ 80° C, se poate începe practicarea saunei potrivit tradiţiei finlandeze.

Sănătatea este o stare de armonie completă a corpului, minţii şi spiritului.

B.K.S. Iyengar

Folosirea regulată a saunei asigură beneficii întregului corp. Pentru un efect maxim se recomandă alternarea temperaturilor extreme: o încălzire intensivă a corpului urmată de o fază de răcire prin duş rece. Aceste extreme vor îmbunătăţi circulaţia sanguină şi vor întări sistemul imunitar. De asemenea, sauna are un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular; accelerează circuitul sanguin prin dilatarea vaselor şi antrenează inima.


Principalele beneficii ale saunei

  1. Contribuie la îmbunăntățirea circulației și scăderea tensiunii
  2. Reduce durerea musculară și articulară
  3. Ajută detoxifierea și purificarea organismului
  4. Întărește sistemul imunitar
  5. Revitalizează pilelea
  6. Crește buna dispoziție

Sauna şi sportul

Sauna este folosită în mod curent de sportivii de performanţă din lume, atât pentru relaxare, cât şi pentru îmbunătăţirea performanţelor fizice.

Folosirea în mod regulat revigorează organismul, accelerând oxigenarea şi hrănirea muşchilor.

La fel de importantă este şi relaxarea mentală, ajutând la menţinerea echilibrului eliminând stresul.